Ons doel


Troost

Volgens het woordenboek is het steun bij verdriet of pijn. Wij als organisatie van Wereldlichtjesdag willen ons inzetten om troost te bieden door het organiseren van een jaarlijkse herdenkingsdienst voor overleden kinderen. Want geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist...

Het ontstaan

Wereldlichtjesdag is ontstaan in 1996 in Amerika. Inmiddels worden er in de wereld op de tweede zondag van december op 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Doordat we in verschillende tijdzones leven zal er gedurende 24 uur licht zijn aangestoken voor overleden kinderen. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen een kindje dat voor, tijdens of net na de geboorte is overleden. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn en het gemis van het verlies van hoop en dromen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Het is niet zozeer het aansteken van kaarsjes wat zo bijzonder is op Wereldlichtjesdag, maar meer de wetenschap dat het wereldwijd gebeurt. Veel  ouders die een kind moeten missen steken dagelijks een kaarsje aan.  Maar omdat er op de 2e zondag in December om 19 uur wereldwijd zoveel mensen tegelijkertijd stil staan bij hun overleden kinderen maakt het speciaal.

Het gaat niet alleen om de herdenking van baby’s en kleine kinderen. Het gaat om ouders die hun kind op welke leeftijd dan ook verloren hebben.

We steken een grote kaars aan voor alle overleden kinderen en een kaarsje voor ieder kind persoonlijk.

Zo koesteren we de herinneringen aan onze kinderen die hier niet meer zijn. Ook kijken we naar een kinderverhaal met een mooie boodschap voor de broertjes en zusjes.


Heeft u vragen?  Stuur een mail naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Volg ons - 

© Wereldlichtjesdag Hoeksche Waard. Gemaakt met door Schot marketing en communicatie.