Over ons

Bianca van Bemmel, links op de foto is de initiatiefneemster van Wereldlichtjesdag in de Hoekschewaard.Bianca verloor in 2013 na 24 weken zwangerschap haar dochter Lente. Zij vond destijds troost op een Wereldlichtjesdag in Rotterdam. Als eerbetoon aan Lente besloot zij een Wereldlichtjesdag in de Hoeksche Waard te gaan organiseren. In de hoop dat zij anderen de troost kon bieden die zij ervaren had. Ze vond hierin steun van Ditje van uitvaartverzorging Moree die destijds ook Lente had begraven.

Ella den Breejen deelde in 2016 als spreker haar verhaal. Zij verloor in 1996 na een voldragen zwangerschap haar zoon Mike en in 1999 na 27 weken zwangerschap haar zoon Max. Op deze avond werd Ella gegrepen door het gevoel van saamhorigheid en de dankbare reacties van al die mensen die een kind, kleinkind, broertje, zusje, nichtje, neefje, vriend of vriendin herdachten, dat het haar deed besluiten toe te treden tot de organisatie.

Ditje Moree heeft als uitvaartverzorgster helaas ook te maken met het grote verdriet van het verlies van kinderen, zij wilde Bianca dan ook graag helpen met de organisatie van een herdenking en is er vanaf het eerste moment bij geweest.


Heeft u vragen?  Stuur een mail naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Volg ons - 

© Wereldlichtjesdag Hoeksche Waard. Gemaakt met door Schot marketing en communicatie.